Nieuwe kwalificatiewedstrijd

Onze verbazing was groot toen de kranten en omroep Zeeland melding maakten dat er nog een kwalificatiewedstijd zal worden georganiseerd. Op 14 mei 2014 kregen een aantal deelnemers van de eerder kwalificatiewedstrijd deze email.

Onze Belgische zwem-vrienden hebben deze email niet ontvangen. In de eerdere selectie werd reeds kenbaar gemaakt dat er maar 5 Belgen mochten meedoen.

Hoe dan ook, er wordt melding gemaakt dat er nog maar 70-tal deelnemers zijn gekwalificeerd en er nog 20 plaatsen zijn te vergeven!
Wij vragen ons af:

  • HOEZO nog een wedstrijd? Er zijn voldoende zwemmers beschikbaar uit de eerdere kwalificatiewedstrijd van vorig jaar!
  • ONEERLIJK- Melding maken van een nieuwe kwalificatiewedstrijd op 15 mei 2014, inschrijven op 19 mei en zwemmen op 7 juni is te belachelijk voor woorden, de organiserende zwemclub Scheldestroom en hun leden weten van dit alternatief natuurlijk al veel langer!
  • VEILIGHEID – We begrijpen dat vanwege temperaturen etc. de afstand van deze nieuwe kwalificatiewedstrijd ongeveer 1,5km zal zijn. Dit staat in geen verhouding tot de kwalificatiewedstrijd van 7km en de daadwerkelijke zwemtocht Vlissingen-Breskens van 5,5km. De organisatie neemt hier een veiligheidsrisico omdat korte afstandzwemmers ook aan de start kunnen verschijnen.

– – – – – –

BRON: ontvangen via email

PERSBERICHT
LAATSTE KANS VOOR DEELNAME AAN HISTORISCHE ZWEMTOCHT OVER DE WESTERSCHELDE.

Kwalificatie zwemtocht 07 juni 2014 te Nieuwvliet.

De datum zondag 20 juli 2014 nadert met rasse schreden. Die dag zullen 90 enthousiastelingen de barre zwemtocht Vlissingen – Breskens gaan ondernemen. Een zwemtocht die tevens in het teken zal staan van “het verbinden” in het kader van 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen.
Een 70-tal zwemmers en zwemsters hebben zich reeds gekwalificeerd voor deze zeer unieke eenmalige zwemtocht. Om het deelnemersveld tot het maximale aantal van 90 aan te vullen, heeft de zwemvereniging Scheldestroom op zaterdag 7 juni 2014 nog een kwalificatie zwemtocht georganiseerd. Start en finish bij strandpaviljoen PUUR te Groede.
Aan de kwalificatietocht kunnen maximaal 40 personen deelnemen die zich vooraf digitaal (computer) hebben inschrijven. Hoe de aanmelding precies gaat verlopen :
Kijk op www.scheldestroom.com. Daarop vindt u een link naar het inschrijfformulier. Vanaf maandag 19 mei a.s. om klokslag 19.00 uur kan worden ingeschreven. Het tijdstip van inschrijving is beslissend voor deelname en uiteraard moet er aan de inschrijfvoorwaarden worden voldaan.
Wees er dus snel bij, want zodra het aantal inschrijvers is bereikt sluit het programma. De deelnemers krijgen hierop schriftelijk (e-mail) de uitnodiging voor deelname d.d. 07 juni 2014.
De organisatie van deze zwemtocht is nagenoeg rond. Het enige wat de organisatie niet in de hand heeft is het weer en de water-omstandigheden. Men hoopt echter op een mooie zwemdag met een watertemperatuur van boven de 16 graden en een rustige zee.
ZV.Scheldestroom.
Wim Eggermont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*