2e kwalificatietocht eerder bekend bij organisatie

Via informele kanalen werd geïnformeerd dat zwemvereniging Scheldestroom al begin dit jaar op de hoogte was van een tweede kwalificatiewedstrijd. Zowel Scheldestroom als overige organisatoren hebben nagelaten om dit publiek kenbaar te maken.

Wat hiervoor de beweegredenen zijn is voor alsnog onduidelijk, er werd gesuggereerd dat er binnen zwemvereniging Scheldestroom leden zijn die vorig jaar niet deel hebben genomen aan de kwalificatiewedstrijd maar te kennen hebben gegeven toch graag mee te willen zwemmen.

We wachten nog op bevestigende berichten over deze gang van zaken maar als dit waar blijkt te zijn dan hebben leden van Scheldestroom een onsportief voordeel weten af te dwingen. Daarnaast wordt deze nieuwe kwalificatiewedstrijd over 1,5km gezwommen. Dit is een afstand die wellicht binnen het bereik van meerdere Scheldestroom zwemmers ligt maar in geen enkele verhouding staat tot de eerste kwalificatiewedstrijd van 7 kilometer.

Ondertussen vernemen we dat steeds meer zwemmers van de eerste kwalificatiewedstrijd afhaken en zich niet meer voor de tweede kwalificatiewedstrijd inschrijven om een volgende teleurstelling te voorkomen en dat is jammer.

De echte verliezers zijn nu al bekend, de dames en heren die al jaren aan zeezwemtochten deelnemen en vorig jaar hebben aangetoond dat ze 7 km binnen 2 uur kunnen zwemmen. Wellicht zwemmen ze niet zo snel maar wel met passie voor deze sport en dat wordt hier allemaal zomaar even door de organisatoren over boord gegooid.

3 reacties op 2e kwalificatietocht eerder bekend bij organisatie
 1. Joop schreef:

  Wat een zielige vertoning! Als het zo oneerlijk is doe dan gewoon niet mee! Maar dit opruiende gedrag is werkelijk te belachelijk voor woorden. Ik begrijp dat jezelf achter de naam webmaster wegstopt. De tijd die hier in hebt gestopt had je beter aan iets positievers kunnen besteden.

 2. Maarten schreef:

  Joop, helemaal mee eens. Wat een stel idioten. Je hoeft niet mee te doen. Als het allemaal zo oneerlijk is moet er ver vandaan blijven. Fouten worden gemaakt, dat is nog altijd zo geweest en zal ook altijd blijven. Je kan het daar mee eens zijn of niet. Maar dit acties is middeleeuws gedrag, nagel de daders aan de schandpaal. Ik zie hier allerlei reacties over sportiviteit maar in mijn ogen heeft dit niets meer met sport te maken. Allemaal egotrippers, ikke ikke ikke

 3. webmaster schreef:

  Inderdaad Maarten,
  Dit bericht moet niet op de homepage en is daarom naar hier verplaatst.

  Natuurlijk kan (en mag) de organisatie fouten maken, maar doe er wat aan en communiceer dit ten minste tijdig aan iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*